Putovanje
Bus
6 dana | 3 noći
POLASCI
08.05.
22.05.
05.06.
19.06.
Više
CITY BREAK
Dostupno na upit

Putovanje Prag - autobusom 3 noći

Češka Hlavní město Praha Prag

6 dana | 3 noći
Bus

Prag - evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad" ili „grad stotinu tornjeva" predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

Opširnije

Program putovanja

dan 1.
BEOGRAD

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parkinga Muzeja 25 maj-Kuća cveća) u 19:00h (osim prazničnih koji su u 17 h). Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora...

Ulaz - Novi sad - Avia pumpa, naselje Šangaj

Ulaz - Horgoš - Mol pumpa ili Kelebija (granicni prelaz)

dan 2.
PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada,fakultativno u pratnji stručnog vodiča: Hradčani - praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

dan 3.
PRAG - KARLOVE VARI - PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

dan 4.
PRAG - DREZDEN - PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

dan 5.
PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – KRSTARENJE VLTAVOM

Doruĉak.Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz 14. veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta voţnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna voţnja kroz Slovačku i MaĎarsku prema Srbiji.

dan 6.
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. (Kraj usluga)

Rezervišite svoje putovanje

Izaberite polazak iz kalendara i svoju sobu.

2024
sreda
Maj
08
6 dana
2024
sreda
Maj
22
6 dana
2024
sreda
Jun
05
6 dana
2024
sreda
Jun
19
6 dana
2024
sreda
Jul
03
6 dana
2024
sreda
Jul
17
6 dana
2024
sreda
Avgust
07
6 dana
2024
sreda
Avgust
21
6 dana
2024
sreda
Septembar
04
6 dana
2024
sreda
Septembar
18
6 dana

Jednokrevetna soba, Standard

Hotel 3*
Broj ležaja: 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Dvokrevetna soba

Hotel 3*
Broj ležaja: 2
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem

Hotel 3*
Broj ležaja: 2 + 1
Cena po osobi od
Loading...
Ukupno
Za tačan proračun cene unesite period i broj osoba.

Uslovi putovanja

Cena uključuje

• prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji,

• smeštaj u Pragu u nekom od navedenih hotela ili sličnom kategorije 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)

• troškove organizacije i vođenja aranžmana.


Cena ne uključuje

• međunarodno zdravstveno osiguranje

• gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2 eura po osobi po noćenju

• ulaznice i fakultativne izlete

Popusti i doplate:

treća odrasla popust 5 eur

dete 2-12 god popust 10 eur (sa 2 odrasle)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno)::

• Karlove Vari - 30€ odrasli / 25 € deca,

• Drezden - 35 € odrasli / 25 € deca,

• vožnja brodom rekom Vltavom - 20 € odrasli / 15 € deca

• pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku - 10 €

• Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) – 30 € odrasli / 25 € deca


Napomena

• NAPOMENA : U VREME PRAZNIKA MOGUCE JE ODSTUPANJE U VREMENU POLASKA IZ BEOGRADA I POVRATKA SA DESTINACIJE ZBOG GUZVI NA GRANICAMA

OPIS I LOKACIJA HOTELA Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

OLYMPIK CONGRESS 4*, www.olympik.cz 

Hotel je smešten na dobroj lokaciji ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini /na oko 400 m od hotela. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om . Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

HOTEL ENERGIE 3*, http://www.hotelenergie.cz/

Hotel Energie se nalazi na 6. i 7. spratu kompleska Energie. Udaljen je oko 7 km od Trga Sv. Vaclava i 6 km od Karlovog mosta. Autobuska i tramvajska stanica je udaljena oko 10 min hoda. Stanica metroa je udaljena oko 1 km.Hotel ima recepciju, restoran, konferencijsku salu, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela.Sobe imaju 2 standardna ležaja ili 2 standardna i pomocni, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, TV. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ). 

HOTEL ILF 3* , https://www.hotel-ilf.cz/

Hotel ILF je povezan metroom sa centrom grada. Metro stanica Budejovicka se nalazi na oko 100 m od hotela odakle se za 10-tak min strize do svih vecih znamenitosti. Hotel raspolaže recepcijom, restoranom, konferencijskom salom. Svaka soba je sa kupatilom i TV-om. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ). 

HOTEL ASTRA 3*, https://www.hotelastra.cz/cs/

 Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom, na 500 m od metro stanice linije A „Skalka“ odakle se za 12 min stize do centra. Hotel ima recepciju,restoran, parking. Sobe su sa TWC, TV, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. 

HOTEL GLOBUS 3*, http://www.hotel-globus.cz/en/

Nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom i u blizini se nalazi metro stanice. Hotel ima aperitiv bar, restoran, parking. Sobe su sa TWC, TV, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. 

Hotel AMEDIA EXPRESS 3* - www.amediahotels.com

Hotel je smešten je u praškoj četvrti Chodov, 500 metara od trgovačkog centra Centrum Chodov i 20 minuta vožnje podzemnom železnicom od starog dela grada. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom , klimom, bar i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

Hotel Rezidence Emmy 4* https://www.rezidenceemmy.com/en/

Hotel je smešten je u mirnom delu Praga ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ) 

Hotel Abito 3 http://hotelabito.cz/cs

Hotel se nalazi u 4. okrugu Praga, na 25 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Tramvajska stanica Teplarna Michle je udaljena samo 50 metara od hotela. Hotel je smešten na dobroj lokaciji ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

Hotel Kavalir 3* https://www.hotelkavalirprague.cz/ 

Hotel je smešten na dobroj lokaciji ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

• gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

• uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.) Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 09h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 09h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

VAŽNE NAPOMENE:

Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 60 putnika.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

U slučaju drastičnih promena cena goriva, putarina I parking u odnosu na dan izlaska programa - cena je podložna promeni.

Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja. 

Potreban je pasoš koji važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja osim za Tursku gde je neophodno da važi minimun 6 meseci od dana povratka sa putovanja kao i slobodna stranica u pasošu. Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora planirano je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

Putnici sami nose svoj bagažni i ručni prtljag od autobusa do hotela; od hotela do autobusa.

Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu, vrednostima, prtljagu i stvarima tokom trajanja aranžmana.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost je lokalnih inspekcijskih organa.

Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obaveznoi to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje, samo između Putnika i osiguravajuće kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da mu je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja.Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja.

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 04.01.2024. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, član 71 Organizator ima : - obezbeđen depozit u visini minimum 2.000 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na računu br. 170-0030018891000-84, kod Unicredit banke, - garanciju putovanja, za licencu organizatora putovanja kategorije A, u visini od 400.000,00 eura, polisu osiguranja broj 470000057609 aneks br.1 od 04.01.2024. godine, zaključenu sa društvom za osiguranje "Triglav Osiguranje" a.d.o Beograd, 11070 Beograd, Milutina Milankovića 7a, MB: 07082428; PIB: 100000555, centrala +3811133-05-100; fah +3811133-05-138; e-mail: office@triglav.rs, koja je važeća je od 04.01.2024. godine do 01.10.2024. godine.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 123/2021 od 14.10.2021. godine

Prag , sezona 2024,cenovnik broj 12. od 05.01.2024

 


Moglo bi Vam se svideti

Korpa: 0
Loading...
Ukupno
--